Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Ma 10 éve, hogy villám sebességgel megszületett Zsóka..

Zsóka 10 éves
Mi is nagyon boldog születésnapot kívánunk Zsóka

Ma 10 éve, hogy villám sebességgel megszületett Zsóka.. 480 grammos kis vacakként indult, aztán egy formás kis szeretetgombóc lett belőle, ma pedig már egy helyes, de szemtelen szájalós fruska.. Nagyon kemény 10 év volt, eszméletlen sok munka van mögöttünk. Külön megküzdöttünk mindenért, ami másnak természetes. Először a légzésért, aztán a látásért.. az evésért.. a hazajutásért.. az önálló mozgásért.. a beszédért.. a hallásért.. és még annyi minden másért.. Zsóka dacolt a jóslatokkal, az agyvérzésekkel, a vesekövekkel, most meg fütyül az epilepsziára.. Ránézésre olyan, mint bármelyik másik gyerek, játszik, ír, olvas, számol, szemtelenkedik. Csak mi tudjuk, – akik küzdöttünk érte/dolgoztunk vele – mennyi mindenen ment már át. Mindezt méltósággal, büszkén, fegyelmezetten és szinte végig jókedvűen, mosolyogva tette. Nem ismerek más embert akiről a születése előtt is már annyiszor lemondtak volna. Annyiszor hallottuk, hogy meg sem fog születni.. Hogy nem éli túl.. Aztán hogy ne is kötődjünk hozzá, mert semmi nem lesz belőle.. De mi tudtuk,hogy bármit elérhet, mert a LEGJOBB szakemberek dolgoznak érte! Végig tudtuk, hogy a legjobb kezekben van és mindent megkap amit csak szakmailag és emberileg is adhatnak neki! Nehéz lenne mindenkit felsorolni, aki az elmúlt években azért küzdött, hogy Zsóka egészséges boldog életet élhessen, így ezt most nem is teszem. Remélem mindenki tudja enélkül is, hogy a hálánk örök! Sosem fogjuk tudni kellőképpen megköszönni azt a rengeteg segítséget és szeretetet amit kaptunk! MILLIÓ KÖSZÖNET ÉRTE!!!
Emellett millió köszönet jár még a Családunknak a Barátainknak az Ismerősöknek és az Ismeretleneknek is, akik az elmúlt kőkemény hetekben és az előtte lévő 10 évben is mellettünk voltak, támogattak bátorítottak bennünket!
És bár nagyon boldogok vagyunk, hogy Zsóka velünk van, és itthon vidáman együtt tölthettük a mai napot, azért szomorú is a szívünk, mert idén először nem a @ NICipici Pécs csapatával kezdtük a szülinapozást! Reméljük hamarosan pótolhatjuk, millió puszi addig is Mindenkinek!”

Szabó-Schönecker Zsuzsanna

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

PICi Könyvtár

A koraszülött babák fejlődését nagymértékben előrelendítheti az édesanya hangja, a mesélés.

Tíz éve egy alulértékelt trauma szolgálatában

Tíz éve alakultunk, tíz éve formálódunk. Sok projekt  van mögöttünk, és rengeteg ötlet, terv aminek a megvalósítása még előttünk áll. A cél nem változott: azért dolgozunk, hogy a koraszülésben érintett családoknak könnyebb legyen. Az ügy adta magát, álltunk mi is az inkubátorok mellett, a traumánk közös.