Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Június 4: Koraszülöttek napja a SOTE II-n

„Csak embernek lenni semmi egyébnek, de annak egésznek épnek, Föld szülte földnek Isten lehelte szépnek." (Sík Sándor)

A II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika újfent megrendezi idén is a már hagyománnyá vált koraszülöttek napját. Lássuk a hívogatót, és egy rövid leírást a Klinikáról:

Koraszülöttek napja 2011. június 4. szombat

Helyszín: SE. II. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, 1082 Budapest, Üllői u. 78/a

(A tavalyi remekül sikerült programról rövid képes beszámoló is készült, itt található.)

A program kitalálásakor elsősorban a klinikáihoz kötődő koraszülötteket hívtuk meg, de természetesen szeretettel várunk másokat is, amennyiben a 334-2131 számon előre regisztrálnak. A létszám korlátozott, így aki tervezi eljövetelét, minél hamarabb jelentkezzen!”

Klinikánk a hazai szülészeti és koraszülött ellátás egyik vezető intézménye. A klinika vezetése rendkívül fontosnak tartja, hogy minél szélesebb nyilvánosságot kapjanak a koraszülöttek problémái, az örvendetesen javuló túlélésük mellett a késői nehézségek, egészségügyi, társadalmi és szociális problémáik.

A koraszülés és a koraszülöttség nem csak személyes teher, hanem társadalmi kihívás. Egy fejlett ország saját egészségügye iránti elkötelezettségének egyik legfontosabb ismérve a koraszülöttek túlélése, a csecsemőhalálozás, és a koraszülöttek fejlesztése. Ma Magyarországon a koraszülés népegészségügyi probléma, mind a mai napig a megszületett újszülöttek 8 – 10 százaléka idő előtt jön a világra. Ezt a számot csak fokozza a mesterséges terhességek számának emelkedése, és az először szülő édesanyák egyre idősödő korosztálya. Sajnos a koraszülöttség nem fejeződik be azzal, hogy az intenzív osztályokon megmentettük a korábban világra jött, kissúlyú betegeinket, még a sikeres fejlesztés sem jelent befejezést, mert ebből a populációból kerülnek ki azok a felnőttek, kiknél sokkal súlyosabb problémát jelent majd a magasvérnyomás betegség, az időskori cukorbetegség, és a veseproblémák.
Ezen ismeretek birtokában, úgy határoztunk, hogy minél szélesebb körben szeretnénk elindítani egy programot a koraszülések megelőzéséért, és a megszületett koraszülöttek fokozott védelméért. Nem olcsó dolog a koraszülések megelőzése és a koraszülöttek védelme, de kifizetődő. Nem csak pénz, hanem rengeteg törődés és odafigyelés, és társadalmi összefogás szükséges a célok megvalósításához.
Hagyomány teremtő kezdeményezésünkkel évek óta május végén, június elején a közvéleményhez fordulunk, és klinikánkon megrendezzük a „Koraszülöttek Napját”. Meghívtuk a volt koraszülötteket és szüleiket, – „Sok izgalmas percet, órát, napot éltünk végig együtt, amíg gyermeküket a megszületés után haza tudtuk bocsátani…”

Június 4-én szombaton színes majálist rendezünk számukra. Ismételten szeretnénk eljuttatni üzenetünket a politikusokhoz és minden jó szándékú emberhez, akik belátják, hogy ha a szülés, mint előre nem tervezhető esemény volumen korlát mentes, akkor a megszületett újszülöttek illetve koraszülöttek ellátása szintén független kell, hogy legyen minden kötöttségtől. Klinikánk az elmúlt több mint egy évben havonta 30 – 50 millió forint veszteséget szenved el, azért mert nem fizeti ki a társadalombiztosítás azt az ellátást, amit nyújtunk, és nyújtanunk kell, hogy testben és lélekben egészséges nemzedéket neveljünk. “

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

KORIP szülinapi családi piknik

KORIP szülinapi családi piknik 2021. 07. 25.

Nagyon szeretnénk végre veletek ünnepelni, beszélgetni, egyszerűen együtt lenni, ezért egy családi „batyus” pikniken ünnepelnénk meg a Koripok születésnapját a Pető András Pedagógiai Intézet ősfái között!

Segítsünk HOLNAP BUDAPESTEN!

A legtöbb ember számára nem ismert, hogy véradásukkal akár egy koraszülött számára is biztosíthatják a gyógyulás lehetőségét.

K O R E W i F i

…díjmentesen elérhető internet pedig segítségükre lehet abban, hogy informálódjanak, beszélgessenek és láthassák azokat, akik fontosan nekik…