Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

I. számú Gyermekklinika Koraszülött Osztálya (Bókay utca)

A babának nincs konkrét kezelőorvosa, de vannak, akik jobban ismerik, pontos felvilágosítást tudnak adni.

I. számú Gyermekklinika Koraszülött Osztálya (Bókay utca)Csak jókat tudok mondani. Komolyan. 2007 őszén 40 napot töltött ott a kisebb fiam. Mind az orvosok, mind a nővérek kedvesek, segítőkészek, senkire nem lehet egyetlen rossz szavam sem. A főorvos különösen kedves, empatikus, nemcsak a babákhoz, hanem a szülőkhöz is értő ember.
Az osztályra nehéz bejutni, csengetés után belülről nyitják az ajtót. Köpeny és lábzsák felvétele után lehet bemenni a kicsikhez (szülők bármikor, nagyszülők a benttartózkodás ideje alatt 1x), balra koraszülött intenzív szobák, jobbra “hízlalda”.

Szinte bármikor lehet menni az intenzíves babákhoz. A már stabil babákat pedig a nappali etetések alatt lehet látogatni, de soha-soha nem mondták, hogy “köszönjük anyuka, mostmár menni kéne”.
Már az intenzíven is lehet kicsit segíteni, pelenkázni, cumival etetni, a hízós időszak alatt pedig volt olyan szülőpár, akik szinte egész nap a kislányukkal voltak.
Ez idő alatt kenguruzást nem láttam, de amikortól a baba állapota engedi, a szülők kezébe adják.
A babának nincs konkrét kezelőorvosa, de vannak, akik jobban ismerik, pontos felvilágosítást tudnak adni. A nővérek is beszámolnak az állapotáról, nyilván nem részletekbe menően. (A gyermek kórlapjába a szülőnek is bele lehet nézni.)
A lefejt tejet nem hőkezelik, adnak steril üveget, amiben naponta lehet hozni a babának szükséges mennyiséget. Külön fejős szoba nincs, de a baba mellett lehet fejni, ha szükséges.
Hazamenetel előtt van lehetőség baba-mama szobás befekvésre, ezt nem próbáltuk.
Mi 1600 grammosan kezdtünk szopizni, ez persze baba-állapot függő.
Örülnek, ha popsitörlőt, pelenkát viszünk, pici ruhájuk rengetek van.
Koraszülött utógondozás is létezik, 3 havonta, az egyik adjunktus asszony végzi.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

KORIP szülinapi családi piknik

KORIP szülinapi családi piknik 2021. 07. 25.

Nagyon szeretnénk végre veletek ünnepelni, beszélgetni, egyszerűen együtt lenni, ezért egy családi „batyus” pikniken ünnepelnénk meg a Koripok születésnapját a Pető András Pedagógiai Intézet ősfái között!