Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Hanna története

Szerencsére nincs a gyermeknek semmilyen lemaradása, kúszik, mászik, ül, áll, 2 lépést már megy egyedül. És néha be se áll a kis szája, de mi imádjuk nagyon.

Sziasztok

Tele van a szívem szeretettel, hiszen ma lett a kislányom 1 éves.

Kérlek, engedjétek meg, hogy egy kicsit meséljek magamról, magunkról.

2021.október 6.-án teszteltem pozitívat, ekkor még nem sejtettem mi vár rám az a „9” hónap alatt…

Az elején minden jól ment, 12 hetesen 95%-rá megállapították, hogy kislány van a pocakomban.

Azon a bizonyos genetikai vizsgálaton, kérték hogy fiatal korom miatt (19) csináltassam meg a kombinált tesztet. Egyáltalán nem féltem semmitől se, fiatal vagyok es egészséges.

Egyedül egy problémám volt eddig, hogy hőhullámaim voltak, de mindenki azt mondta, hogy csak a hormonok.

Eltelt a vérvételtől számítva 2 hét, elmentem reggel nyugodtan dolgozni az óvodába. Alvás időben kaptam egy emailt, amiben a teszt eredménye állt. A down- és pattau-szindróma eredménye 300 alatti.

Fogalmam se volt mire számítsak.

Orvosom jelezte, hogy ez egyáltalán nem gond, teljesen jó az eredmény, nem lesz baj.

Nagyon sok mindennek utána olvasva rátaláltunk a magzatvíz vételi vizsgálatra. Elmentem vizsgálatra a kórházba, és ott közepes kockázatra, és az én kérésemre hivatkozva, elvégezték 18 hetesen a vizsgálatot.

3 héttel később hívtak, hogy minden leletem teljesen negatív, és 100%, hogy kislányt hordok a szívem alatt. Jeleztem a hölgynek, akivel telefonom beszéltem, hogy tud e nekem segíteni, mert nagyon sokszor van hőhullámom?! Javasolta hogy csak ez miatt mindenképpen menjek el a nőgyógyászhoz, mondjam el neki, ha kell többször, és adjon rá valamit.

1 héttel későbbre kaptam időpontot, elmentem hozzá, ismét elmondtam a gondomat, megvizsgált, de nem talált semmit. Megemelte a magnézium adagomat.

Február 14.-én (23 hetesen) reggel 6-kor arra riadtam fel, hogy bepisiltem, hát nem… Ami ott folyt az vér volt, tömény vér. Azt hittem elvetéltem. Azonnal hívtuk a mentőt, és bevittek a kórházba, megvizsgáltak, de ott nem láttak vérzést és haza engedtek. Haza értem, leültem reggelizni, és elöntött a vér újra.

Azonnal mentőt hívtunk újra, ismét bevittek ugyan oda, és ugyan az az orvos vizsgált.

„Hát maga tényleg vérzik.”

Igen…

Befektettek a kórházba, a vérzésem csökkent. Majd azon a héten vasárnap ismét elöntött a vér, megvizsgált egy tanuló kishölgy (örök hálám neki!!), és mondta, hogy azonnal hív mentőt, átszállítanak a Sote-ra, mert fent áll a koraszülés, ugyanis 1 cm-t rövidült a méhnyak, szívárog a magzatvíz és nyitva vagyok 1 újnyira. Szerencsére a baba jól van.

Átvittek a Sote-ra, 8 óra szülőszoba után felvittek osztályra, és pihenhettem.

Onnantól 2 naponta ultrahang, minden nap vérvétel, rengeteg infúzió, tüdőérlelő…stb

24.héten lekerültem a szülőszobára egy rossz ctg miatt, nem mozgott eleget a gyerek, de nem volt gond utána.

25.héten egy szerdai napon fájásokra ébredtem, jeleztem a nővérnek, a ctg is mutatta, így mentem megint a szülőszobára. 5 perces fájásaim voltak, majd 3 percesek. A főorvos odajött hozzám, és döntés elé állított. Megszülöm a gyereket ott azonnal, vagy kapok egy visszatartó gyógyszert, amivel elfogadom hogy a gyereknek a mozgásfejlődése lelassulhat.

A másodikat választottam, így aláíratott egy papírt, és megkaptam a gyógyszert.

2022.április 7.-én a szokásos rutin ultrahangon az orvosom azt mondta, hogy lát egy pici cisztát a lepénynél, de ne aggódjak nincsen semmi gond.

Nem aggódtam, aranyos volt, megnyugtatott.

Minden jó volt aznap, beszélgettünk a szobatársakkal, este kártyáztunk, éjfélkor, pedig lefeküldtünk aludni.

El se aludtam, és éreztem hogy a lábamnál folyik valami, azonnal kipattantam az ágyból, ki a mosdóba. Szobatársaimnak útközben annyit tudtam mondani, hogy valami nagy baj van…

Ők felkeltek, szóltak a nővérnek, aki hívott egy orvost. Ömlött belőlem a vér… A takaró, a ruhám, az ágynemű, a matrac minden olyan lett… Bejött az orvos, rám nézett, de nem vizsgált meg, annyit mondott tegyünk fel 1 órás ctg-t. A nővér 10 percig (számomra egy örökkévalóságig) kereste a gyerek szívhangját, de nem találta. Tolókocsiba ültetett, és szülőszoba felé vettük az irányt.

Szülőszobán 2 orvos, vizsgált, és annyit mondtak „Van egy perce felhívni apukát, hogy megyünk a műtőbe”. Teljesen elfolyt a magzatvizem, és már csak a vér folyik, a gyerek élete és az enyém veszélyben van.

Azonnal a műtő sürgősségi császár.

Amikor toltak ki engem a műtőből, akkor ért oda a párom. Kaptam egy puszit, és vittek az intenzívre 6 órát feküdni.

Sose felejtem el az ott töltött éjszakát. Amikor jött hozzám cserélni a nővér az infúziót, akkor tértem egy picit magamhoz, és megkérdeztem, hogy van a baba. „Nem tudom él e vagy hal, itt nem a gyerekkel foglalkozunk, hanem önnel!” És így hagyott ott engem, ezzel a mondattal aludtam vissza, mert nem volt erőm ébren lenni.

A gyerek sok vért nyelt, így veszélyben volt nagyon. 2 napig hányt miatta. 2 napig lélegeztetőgépen volt, 2 napig légzéstámogatást igényelt. Az 5.napon szállítottak át Karolinát egy másik kórházban, ahol a hízás volt a cél. Sajnos szaturációs esései voltak nagyon sokáig, emiatt coffeint kapott sokáig.

Április 8.-án született 1670 g-mal és 40 cm-rel, és május 8.-án mentünk haza 2220 g-mal és 42 cm-rel.

Szerencsére nincs a gyermeknek semmilyen lemaradása, kúszik, mászik, ül, áll, 2 lépést már megy egyedül. És néha be se áll a kis szája, de mi imádjuk nagyon.

Ő a mi kis hősünk, Karolina Hanna.

Hanna

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

VI. KORE Családi Élménynap

Időpont: 2023. november 18. szombat, 10.00 – 19.00 óra | Helyszín: KÖLYÖKPARK Játszóház, Mammut 2. Bevásárlóközpont, III. emelet (1024 Bp., Lövőház u. 1-5.)

Szupervízió a „szakember szerviz”

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy rájuk is gondoljunk, hiszen nem mindennapi hivatás, amit ők végeznek.
Éppen ezért online, kiscsoportos szupervíziós lehetőséget szeretnênk nekik, nektek biztosítani.

KORASZÜLÖTT GYERMEKEK UTÓGONDOZÁSA

Koraszülött gyermekek esetében nem lehet elégszer hangsúlyozni a korai diagnosztizálás és a korai fejlesztés jelentőségét. Nem szabad abba a hibába esni, hogy a baba „rendben”