fbpx

Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Anya Apa fogd a kezem!

Képzeljétek! Életemben először indulok futóversenyen! Nem is értem miért nem kezdtem el előbb?

Két fantasztikus ember fogja majd a kezemet közben és fut velem. Az Édesanyám és az Édesapám.

Mióta az eszemet tudom sportolok!

Koraszülöttként jöttem a világra, nagyon pici voltam, összesen 890 gramm. Egy « dobozban » küzdöttem az életemért. Nehéz volt, mert a szüleim nem lehettek velem, de éreztem, hogy szeretnek, hogy bármit megtennének, csak hogy velük lehessek, tehát csak « simán akarnom kellett » és hopp, 14 hét elteltével már otthon voltam. A PICi lét kemény küzdősport, nagyon csöpp voltam, de bajnokként jöttem ki a kórházból!

A szüleim hittek bennem, így az önbizalmam is nőtt. Az orvosok ugyan nem voltak biztosak benne, hogy egészséges kisfiú leszek, de anyukám tudta, hogy ugyanúgy fogok futni, motorozni, fára mászni, élni, mint minden egészséges, időre született gyerkőc. Egyszer csak egy tornateremben találtam magam, ahol megtanultam a Katona-módszer szerinti tornagyakorlatokat. Majd pár hónappal később már Dévény Anna néni kezei között találtam magam, aki addig masszírozta lábaimat – karjaimat, hogy ügyesen forogtam, kúsztam, másztam, felálltam.

Közben megismerkedtem az uszodával, ahol a gyógytornász néni anyuval együtt úszóbajnokot csinált belőlem. Még nem voltam 18 hónapos, amikor egy pici póni igazi lovast faragott belőlem, hogy nem sokkal később a Pető tornateremben elinduljak, és megtanuljak futni.

Ugye ugye mennyi mindenre jó a sport? Én nagyon szeretek futni, megismerni a világot.

9 éves vagyok, nagyon korán jöttem a világra, de a szüleim szeretete és az orvostudomány meggyógyított engem. Olyan jó lett volna, ha egyből a megszületésem után már anya karjaiban lehettem volna!

Május 17.-én, a családi futáson, azért futok, hogy a többi korababa ne „dobozban”, hanem szülei karjai között gyógyulhasson.

Anyukám azt üzeni, hogy: Segítsen minket abban, hogy egy kiválasztott koraszülött intenzív osztály nővérei és orvosai elvégezhessék azt a tanfolyamot, ami felkészíti őket arra, hogyan vonják be a szülőket a picike babájuk ellátásába! Az osztály dolgozóinak képzése elengedhetetlen, ha el akarjuk érni azt a célt, hogy a szülők aktív részesei legyenek a babák gondozásának már a legelső naptól kezdve. ITT tud segíteni.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

ARCKÉPCSARNOK

Meséljenek ők, akik nekünk ott az út elején a legtöbbet segítenek.