Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Andi története

Azóta az én csemetém már arra vár, hogy júniusban megkapja a személyi igazolványát. Ja, és azóta született egy öccse is! Vele végig rendben volt minden.

A mi történetünk közel másfél évtizedes.

Várandósságom a kezdetektől fogva komplikált volt. A reggeli rosszullétek nálam estiek voltak és 5 hónapig tartottak Veleszületett szívbetegségem miatt veszélyeztetett voltam. A gyermekem apja a 3. hónapban közölte, meggondolta magát, nem kell gyerek. Mondom, már késő, meg amúgy sem érdekel, más gyereke is felnőtt apa nélkül. Elköltöztem tőle.

Sajnos 1 hónappal később meghalt a legjobb barátnőm, ez nagyon megviselt. 10 nappal ezután a húgommal elmentünk bálba (még fiatalkorú volt, így én kísértem el). Ott felkért egy fiatalember táncolni…azóta is vele vagyok…

Aztán jött egy vese gond, 40° C feletti láz, pangó vizelet. Addigra kb. 24 hetes terhességnél tartottam. Irány a kórház, katéter, napi 3 x Zinacef injekció (aki kapott, tudja hogy rém fájdalmas) 16 napig. Ezután úgy tűnt, hogy minden rendben van. Éltünk az új párommal boldogan. Egyik este megkérdeztem tőle (Pünkösd vasárnapja volt): Szerinted mi lesz a neme? Mit szeretnél? A válasza az volt: Mindegy… de jó lenne egy kislány!

Az én gyermekem odabent nagyon megörülhetett ennek, mert másnap úgy döntött, kibújik. Ekkor még csak a 31. hétben jártam. Hajnali fél 3-kor elöntött valami melegség odalent. A magzatvíz volt. Irány a városi kórház, ahol az ünnep miatt ügyelet volt. Egy ismerős doktornő volt bent. Megvizsgált és közölte: Nem örülök neki, de a kisbaba idő előtt kikívánkozott és nem tudjuk megállítani. De annyi időnk van, hogy egy, a koraszülöttekre specializálódott helyre küldjön mentővel. Irány 100 km mentőzés.

Egy régi haverom volt a mentős, végig szóval tartott, próbált szórakoztatni. Nem mellesleg ő vitt pár héttel korábban a másik kórházba is, a magas lázzal. Párom jött utánam autóval, miután bepakolt pár cuccot. Az osztályra 11:11-kor vettek fel (ez az időpont örökre megmarad bennem) a szombathelyi szülészetre. Volt egy császáros szülés, addig egy betegápoló srácot küldtek oda, hogy tartson ébren, mert nem voltak fájások és el akartam aludni. Addigra már szinte magzatvíz sem volt. Jött a doktornő (ott is nő ügyelt) és mondta, hogy simán szülünk, bár nem lesz sétagalopp. De a szívem miatt nem mertek altatni. Fájások és magzatvíz nélkül rettenetes volt. De végül 17:25-kor a doktornő „kinyomta belőlem” a csöpp babámat.

Emlékszem, megkérdezték, mi lesz a neve és lestem, mint az edényes, mert nem gondoltam névre addig. Aztán váratlanul kinyögtem egy nevet, bár nem tudom honnan vettemJ. Azután se kép, se hang… a fáradtságtól elájultam. Arra ébredtem, hogy egy ismerős arc ott az idegen városban, és rám mosolyog. Egy faluból valók voltunk és jól esett, hogy mellettem volt. Gyermekem 1360g-mal és 38 cm-rel született. Mindene kifejlődött és semmiféle rendellenessége nem volt. J

A doktornő is végig kedves volt és türelmes. Pedig nem volt könnyű dolga velem!

Azóta az én csemetém már arra vár, hogy júniusban megkapja a személyi igazolványát. Ja, és azóta született egy öccse is! Vele végig rendben volt minden.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

VI. KORE Családi Élménynap

Időpont: 2023. november 18. szombat, 10.00 – 19.00 óra | Helyszín: KÖLYÖKPARK Játszóház, Mammut 2. Bevásárlóközpont, III. emelet (1024 Bp., Lövőház u. 1-5.)

Szupervízió a „szakember szerviz”

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy rájuk is gondoljunk, hiszen nem mindennapi hivatás, amit ők végeznek.
Éppen ezért online, kiscsoportos szupervíziós lehetőséget szeretnênk nekik, nektek biztosítani.

KORASZÜLÖTT GYERMEKEK UTÓGONDOZÁSA

Koraszülött gyermekek esetében nem lehet elégszer hangsúlyozni a korai diagnosztizálás és a korai fejlesztés jelentőségét. Nem szabad abba a hibába esni, hogy a baba „rendben”