Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

A KORIP mint az önkéntesség és a közösségépítés jelképe

A KORIP mint az önkéntesség és a közösségépítés jelképe
Külön szívmelengető, ha egészen fiatal önkéntesekről kapunk hírt, a képen látható polipot a 11 éves Nati készítette. Ma, ha valaki egy horgolt polipot lát, önkéntelenül is a koraszülött babák jutnak az eszébe, fontos jelképpé vált, a babáké és azoké, akik készítik őket.

2015-ben, amikor egyesületünk alelnöke Damásdi Anna, dán engedéllyel Magyarországra hozta a KORIP-ot, nem gondoltuk, hogy ilyen sikere lesz.

  • a KORIP első barátból, (az inkubátorban a koraszülött baba első barátja lesz, aki óvja, vigyázza álmát, és felépülését. ) az önkéntesség, és a közösségépítés jelképévé válik.
  • Mára az ország számos megyéjében alakultak önkéntes körök, akik fáradhatatlanul készítik a kis polipokat a koraszülött gyermekek részére.
  • Ezekben a körökben együtt horgol a kisunoka a nagymamával, vagy az IT szakember a pedagógussal.
  • A KORIP és készítése, mint fejlesztőeszköz is színre lépett, hiszen gyógypedagógusok is használják a korai fejlesztésben, a fogás, és a szem-kéz koordináció javítására.
  • Az önkénteseink 90%-a semmilyen módon sem kötődik a koraszülés témájához, mégis hosszú ideje támogatják egyesületünket, és azokat a családokat, akikhez eljutnak a kis KORIP-ok.
  • Külön szívmelengető, ha egészen fiatal önkéntesekről kapunk hírt, a képen látható polipot a 11 éves Nati készítette a dévaványai általános iskola horgoló szakkörében.
  • Ma, ha valaki egy horgolt polipot lát, önkéntelenül is a koraszülött babák jutnak az eszébe, fontos jelképpé vált, a babáké és azoké, akik készítik őket.
  • A KORIP 10 jótékony hatásáról ITT olvashatsz.
  • A KORIP készítők csoportjához ITT csatlakozhatsz.

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

K O R E W i F i

…díjmentesen elérhető internet pedig segítségükre lehet abban, hogy informálódjanak, beszélgessenek és láthassák azokat, akik fontosan nekik…

Közös horgolás és adomány leadási lehetőség - Paks

Közös horgolás és adomány leadási lehetőség – Paks

Már jól horgolsz és meg szeretnéd tanulni, hogyan is kell valóban jó Koripot készíteni, vagy elakadtál és kellene segítség? Esetleg a jó hangulat miatt ismét jönnél? Akkor várunk szeretettel!
HELYSZÍN: Faház Ürgemező, Paks
IDŐPONT: 2021. 06. 21. 14:00 – 17:00

Idei első közös horgolás…

Az adományok többsége már célba is ért (Baross u., Bókay u., P. Cerny Mentők), illetve elindult (MH. PIC, Salgótarján, János kh. PIC).