Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Brigitta története

Terhességem 26.hetében elfolyt a magzatvizem és 6 óra alatt, normál úton megszületett a fiam, Gordon. Mivel a szülést nem tudták visszatartani, a tüdőérlelőnek sem volt ideje hatni. Így Gordon gyenge pontja a tüdeje lett, 7 hétig volt lélegeztetőgépen. Borzasztó 7 hét volt, hisz nagyon sok ideig úgy tűnt, nem fog menni neki gép nélkül az élet. Nagyon gyenge baba volt, az is felmerült, hogy a szíve feladja a szolgálatot. Végül többszöri próbálkozás után jöhetett a következő lépés, a CPAP, majd a garatoxigén. Már-már azt hittük, fellélegezhetünk, mikor is egy fertőzés miatt újra lélegeztetőgépre került 10 napra és újra kellett kezdeni mindent elölről, CPAP, garat-, majd kabinoxigén. Eközben mindkét szemén ROP III. lézeres szemműtétet kellett végezni.

A legnehezebb az volt, mikor 10 napos korában újra kellett éleszteni és el kellett Tőle búcsúznunk, mert az orvosa azt mondta, csak a csoda segíthet rajta. Ekkor egy gyógyszer mellékhatásaként bevérzett elvileg minden szerve, az agya is. Viszont mikor még 2 nap múlva is köztünk volt, az orvosa nem hitt a szemének, s, az eset után 5 nappal az agyi ultrahang-vizsgálat során kiderült, hogy ha a szervei be is véreztek, az agya nem!

Lám, a csoda ,megtörtént!

Már azt hittük, mehetünk a „hizlaldába”, mikor kiderült, hogy a bal szeme bevérzett, így vitrectómiára van szükség. Mivel ezt mélyaltatásban végzik és lélegeztetőgépre teszik a babát a műtét alatt, félő volt, hogy nehéz lesz leszedni a gépről, de ekkor végre minden simán ment. Három hónap intenzív ellátás után mehettünk a Péterfybe, majd onnan a Margit kórházba, onnan apnoe miatt át a János kórházba, majd a vizsgálat komplettálására vissza a Margitba, végül rotavírus miatt a Bethesdába.

Nagyon-nagyon nehéz hónapok voltak. Hónapokon át reggeltől estig -amennyit az adott intézményben lehetett- mellette voltam és ez volt minden, amit tehettem Érte. De hiszem, hogy ez jelentette számára a mindent, ez adott Neki erőt az élethez!

Az első perctől fogva bíztam Benne – még akkor is mikor búcsút vettem Tőle 10 naposan- , tudtam, hogy egészségesen fogom hazahozni! Majd 139 nap után végre hazahozhattuk a mi kis hősünket. 🙂

Gordon most 21 hónapos 75 cm, 9300 gramm és a csípőficam műtétek miatt visszamaradt mozgásban, de egyébként – úgy tűnik – teljesen egészséges kisfiú, a koraszülöttségéből adódóan semmilyen problémája nincs a szemüvegen kívül (ha ezt lehet problémának nevezni).

Édesanyák, higgyetek! Egyszer a gyermeketekben, az élni akarásában, másodszor a tudományban, harmadszor pedig a „Csodában” – amit nevezhetünk másnak is, ki, miben hisz…

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

VI. KORE Családi Élménynap

Időpont: 2023. november 18. szombat, 10.00 – 19.00 óra | Helyszín: KÖLYÖKPARK Játszóház, Mammut 2. Bevásárlóközpont, III. emelet (1024 Bp., Lövőház u. 1-5.)

Szupervízió a „szakember szerviz”

Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy rájuk is gondoljunk, hiszen nem mindennapi hivatás, amit ők végeznek.
Éppen ezért online, kiscsoportos szupervíziós lehetőséget szeretnênk nekik, nektek biztosítani.

KORASZÜLÖTT GYERMEKEK UTÓGONDOZÁSA

Koraszülött gyermekek esetében nem lehet elégszer hangsúlyozni a korai diagnosztizálás és a korai fejlesztés jelentőségét. Nem szabad abba a hibába esni, hogy a baba „rendben”