fbpx

Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

Brigitta története

Terhességem 26.hetében elfolyt a magzatvizem és 6 óra alatt, normál úton megszületett a fiam, Gordon. Mivel a szülést nem tudták visszatartani, a tüdőérlelőnek sem volt ideje hatni. Így Gordon gyenge pontja a tüdeje lett, 7 hétig volt lélegeztetőgépen. Borzasztó 7 hét volt, hisz nagyon sok ideig úgy tűnt, nem fog menni neki gép nélkül az élet. Nagyon gyenge baba volt, az is felmerült, hogy a szíve feladja a szolgálatot. Végül többszöri próbálkozás után jöhetett a következő lépés, a CPAP, majd a garatoxigén. Már-már azt hittük, fellélegezhetünk, mikor is egy fertőzés miatt újra lélegeztetőgépre került 10 napra és újra kellett kezdeni mindent elölről, CPAP, garat-, majd kabinoxigén. Eközben mindkét szemén ROP III. lézeres szemműtétet kellett végezni.

A legnehezebb az volt, mikor 10 napos korában újra kellett éleszteni és el kellett Tőle búcsúznunk, mert az orvosa azt mondta, csak a csoda segíthet rajta. Ekkor egy gyógyszer mellékhatásaként bevérzett elvileg minden szerve, az agya is. Viszont mikor még 2 nap múlva is köztünk volt, az orvosa nem hitt a szemének, s, az eset után 5 nappal az agyi ultrahang-vizsgálat során kiderült, hogy ha a szervei be is véreztek, az agya nem!

Lám, a csoda ,megtörtént!

Már azt hittük, mehetünk a „hizlaldába”, mikor kiderült, hogy a bal szeme bevérzett, így vitrectómiára van szükség. Mivel ezt mélyaltatásban végzik és lélegeztetőgépre teszik a babát a műtét alatt, félő volt, hogy nehéz lesz leszedni a gépről, de ekkor végre minden simán ment. Három hónap intenzív ellátás után mehettünk a Péterfybe, majd onnan a Margit kórházba, onnan apnoe miatt át a János kórházba, majd a vizsgálat komplettálására vissza a Margitba, végül rotavírus miatt a Bethesdába.

Nagyon-nagyon nehéz hónapok voltak. Hónapokon át reggeltől estig -amennyit az adott intézményben lehetett- mellette voltam és ez volt minden, amit tehettem Érte. De hiszem, hogy ez jelentette számára a mindent, ez adott Neki erőt az élethez!

Az első perctől fogva bíztam Benne – még akkor is mikor búcsút vettem Tőle 10 naposan- , tudtam, hogy egészségesen fogom hazahozni! Majd 139 nap után végre hazahozhattuk a mi kis hősünket. 🙂

Gordon most 21 hónapos 75 cm, 9300 gramm és a csípőficam műtétek miatt visszamaradt mozgásban, de egyébként – úgy tűnik – teljesen egészséges kisfiú, a koraszülöttségéből adódóan semmilyen problémája nincs a szemüvegen kívül (ha ezt lehet problémának nevezni).

Édesanyák, higgyetek! Egyszer a gyermeketekben, az élni akarásában, másodszor a tudományban, harmadszor pedig a „Csodában” – amit nevezhetünk másnak is, ki, miben hisz…

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

ARCKÉPCSARNOK

Meséljenek ők, akik nekünk ott az út elején a legtöbbet segítenek.