fbpx

Támogassa adója 1%-val a Koraszülöttekért Országos Egyesületet | Adószámunk: 18283114-1-06

NaturAqua PIC projekt – Zalaegerszeg

Adományok koraszülötteknek a Naturaqua jóvoltából, Pic projecteke a legkiebbekért

A Naturaqua a PIC osztályokon kezelt koraszülöttek elkötelezett támogatója.

Családias környezetben a PICi babák Zalaegerszegen és Pécsen is

Korszerűsített, felújított és meghitt közeg várja a koraszülött babákat

A Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) és a NaturAqua hozzájárulásával a zalaegerszegi és a pécsi kórházban is jelentős fejlesztések könnyítik meg a koraszülöttek felépülését és támogatják édesanyjuk kényelmét. A Zala megyei Szent Rafael Kórházban a  Perinatális Intenzív Centrumban (PIC) otthoni körülmények között, édesanyjuk mellett gyógyulhatnak a legeslegkisebbek: a koraszülött babákat a több forrásból érkezett segít-ségeknek köszönhetően mostantól új, vidámabb kórtermek és modern családi szoba várja, kellemesebbé téve a kórházban töltött heteket. A Pécsi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Neonatológia Tanszéke pedig komplett mellszívó rendszerre, az édesanyák kényelmét szolgáló gázrugós és KIM székekre, valamit csecsemőkocsikra fordította a kapott támogatás összegét.

A Pécsi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Neonatológia Tanszéke különböző eszközökkel bővült a NaturAqua és KORE által nyújtott támogatásból annak érdekében, hogy a koraszülöttek szebb és ideálisabb körülmények között fejlődhessenek. Az anyatejmennyiség jelentősen megnövekszik, ha az édesanyának lehetősége van a saját gyermeke inkubátora mellett fejni. A klinika ezért az inkubátorok melletti anyatej lefejésére alkalmas komplett mellszívó rendszert szerzett be. Az új, gázrugós laborszék az édesanyák helyzetét abban könnyíti meg, hogy kényelmesen ülve még többet maradhassanak gyermekük inkubátora mellett. A vidám színekben pompázó, nagy teherbírású KIM székekben kifejezetten komfortos a már stabil állapotú koraszülötteket ölben tartani vagy etetni. A színes, gurulós csecsemőkocsikban az anyukák könnyedén kivihetik babájukat a látogatókhoz.

A Zala megyében található Szent Rafael Kórház PIC is megújult, barátságos környezettel várja a koraszülötteket és szeretteiket. A több forrásból érkezett anyagi segítségből két adaptációs, egyben rehabilitációs kórtermet alakítottak itt ki, amelyekben újszülött és édesanyja otthoni környezetben lehet együtt, hogy fokozatosan hozzászokjanak a jövőbeni otthoni önellátáshoz. A családias, egyágyas kórtermekben mamaágy, bölcső és babafürdető, valamint felújított modern fürdőszoba szolgálja a bent lakók kényelmét. A kórteremben eltöltött minimális idő 2-3 nap, így az egyikhez tartozik egy külön szoba, amely társalkodó helyiségként, illetve vendégszobaként is szolgál, így a hozzátartozók is meglátogathatják az újszülött babákat. A két szoba egybenyitható, amelynek köszönhetően a korababák még a hazamenetel előtt apukájukkal is eltölthetnek néhány napot, így már a kórházban együtt lehet az egész család.

„A koraszülött babák fejlődését nagymértékben befolyásolja a szép, higiénikus, ugyanakkor családias környezet, az édesanyával és az édesapával eltöltött minél több idő és az anyatej. A kialakított színes kórtermeknek és az új eszközöknek köszönhetően a koraszülők több meghitt pillanatot tölthetnek együtt újszülött gyermekükkel, amely a tejtermelésre is jótékony hatással van és emellett a korababáknak és családjuknak is segít átvészelni a PIC-en töltött nehéz időszakot” – mondta Földvári-Nagy Zsuzsanna, a KORE elnöke.

A NaturAqua a magyarországi koraszülött ellátás elkötelezett támogatója. Partnere, a KORE közreműködésével segít családbaráttá tenni a kórházi osztályokat, hogy a koraszülött csecsemők ápolása mellett szüleik nyugalmát is szavatolja.

 

megosztás:

Facebook
Pinterest
LinkedIn
további

Ajánlott írások

ARCKÉPCSARNOK

Meséljenek ők, akik nekünk ott az út elején a legtöbbet segítenek.