Téglás Vera

Téglás Vera védőnő, babamasszázs oktató, DONA dúla, egy koraszülött ikerpár anyukája

2005-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán, mint védőnő . Később okleveles babamasszázs oktató majd dúla lettem, hogy segíthessem az Anyát amikor élete legnagyobb csodáját éli át és kicsit részese legyek ennek a csodának.

2009-ben várandós lettem, ikreket vártam. A 23. héten kiderült, hogy nagyon vérszegény vagyok és igen magasak a májenzim értékeim. 5 hét kórházi tartózkodás, rengeteg antibiotikum kúra és transzfúzió után a 29.héten császárral világra jöttek a gyerekeim. Bodza 970 gramm, Bendegúz 1350 gramm volt. Mindketten gépi lélegeztetést igényeltek, átestek fertőzéseken, kaptak transzfúziókat, antibiotikumokat, stb. Bendének PTX lett, később pedig tüdőgyulladása. 2 hónap után hozhattuk haza őket. Még egy év intenzív mozgásfejlesztés következett tudtam, hogy a mentális fejlődés a mozgásfejlődésbe van ágyazva, így ezt nagyon fontosnak tartottam. Lassan 4 évesek lesznek, örökmozgó, rosszcsont ovisokJ

Ha úgy érzed, hogy védőnőként, sorstársként, dúlaként (szülésélmény feldolgozás) a segítségedre lehetek írj a verateglas@indamail.hu címre.

Szeretettel: Vera