Reitingerné Golyán Szabina, konduktor

Szakmai tevékenységemet 2000-ben a Nemzetközi Pető Intézetben kezdtem meg, ahol 2004-ben konduktor-tanítói diplomát szereztem. A főiskolai évek alatt folyamatos gyakorlaton vettem részt, így lehetőségem nyílt egészen fiatal (1-2 éves) és idős korú (60-65 éves) mozgássérültek komplex fejlesztésében kipróbálni magam. Itt sikerült megváltoztatni a „más” gyermekekhez, felnőttekhez való hozzáállásomat, és megalapozni a későbbi szakmai fejlődésemet.

A főiskola elvégése után az NGYIK Speciális Szakképző és Szakiskolában (ma már RIDENS) kezdtem el dolgozni, ahol 14-25 éves mozgássérült fiatalok mozgásfejlesztésével foglalkoztam.

Mindig is célom volt, hogy folyamatosan bővítsem és frissítsem tudásomat, így találtam rá a Budapesti Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika Alapítványra (BHRG). A Lakatos Katalin nevével fémjelzett alapítványnál 2007-ben az OKJ-s gyógyúszás-foglalkoztató végzettségre tettem szert. Ugyanebben az évben elvégeztem a „Szenzomotoros szemléletű állapot- és mozgásvizsgálat felvétele, értékelési szempontjai és alkalmazási lehetőségei” akkreditált pedagógus-továbbképzési tanfolyamot, majd 2008-ban az „Egyéni szenzomotoros fejlesztés a TSMT-módszer alkalmazásával 0-3 éves kor között” tanfolyamot is.

2008 óta, főként Nógrád megyéből érkező családoknak próbálok meg segíteni ezekkel a módszerekkel. Pár hónapos babákkal és 6-8 éves gyermekekkel is felkeresnek a szülők. Problémákat tekintve pedig elsősorban a markánsabb, szembetűnőbb „másságok” miatt, de előfordulnak enyhébb esetek is.

2011 februárjában megszületett a kisfiam, Ákos, aki segített az addig megszerzett elméleti tudásomat elmélyíteni. Neki hála egészen másképp látok gyermekeket, szülőket, helyzeteket, problémákat.

2013 januárjától visszamentem a munkahelyemre. Emellett a városi bölcsődébe bejárok kisgyermekeket fejleszteni, illetve a helyi művelődési központban baba-mama tornacsoportokat „működtetek”, ahova 3 hónaptól egészen 3 éves korig jöhetnek a kicsikkel az anyukák.

Email címem: fejlesztogyerektorna@gmail.com