Magyar Zsuzsanna, látássérültek pedagógiája, értelmileg akadályozottak pedagógiája szakos gyógypedagógus

Diplomámat 2001-ben szereztem az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai karán. Pályafutásomat a Látásvizsgáló Országos Szakértői Bizottságban kezdtem, ami remek gyakorlóterepnek bizonyult. Az ott töltött 8 tanév során rengeteget tanultam az eltérő fejlődésmenetű gyermekekről, gyermekektől. Tapasztalatot szereztem a gyerekek funkcionális látásvizsgálatában, az Oregon Skála alkalmazásában, illetve a korai fejlesztésben. A Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítvány szervezésében elvégeztem a Családközpontú koragyermekkori intervenció elmélete és gyakorlata c. tanfolyamot, valamint a SEED, mint lehetséges vizsgálóeszköz c. tanfolyamot.

Munkám során kiemelt figyelmet szentelek a látássérültek, illetve a koraszülöttek korai fejlesztésének. Célom a gyermekek személyiség- és képességfejlesztésének segítése, hogy önmagukat és környezetüket minél teljesebben megismerhessék. Munkám fontos része a tanácsadás, amely során útmutatást, javaslatot adok a szülőknek az aktuális nevelési és fejlesztési feladatok megoldásához.

Jelenleg a korai fejlesztésen túl óvodások részképesség fejlesztésével foglalkozom, illetve iskolára felkészítő (ovisuli) foglalkozásokat vezetek; szükség esetén tompalátók részére tapaszhoz szoktató tréninget tartok.

Amennyiben kérdésük van gyermekük látásával, fejlődésével kapcsolatban—forduljanak hozzám bizalommal. Segítek a diagnózis értelmezésében, tanácsokat adok az otthoni látásneveléshez, a környezet optimális kialakításához és próbálok segíteni a megfelelő intézmény megtalálásában.

E-mail címem: mazsukla@gmail.com