Dr. Sényi Katalin, Gyermekszemész szakorvos

Mindig is gyermekszemész szerettem volna lenni és megadatott nekem. Csodálatos dolog naponta édes, aranyos kisgyermekekkel találkozni.

A Szemészeti klinikán dolgozom 1975 óta, 5 leányom született, s időközben elvégezték az egyetemet, már a legkisebbnek van csak hátra az államvizsgája.
1989 óta szervezzük az gyermekszemészek országos hálózatát és továbbképzéseit. 1992-ben megalapítottuk a Magyar Gyermekszemészek és Strabológusok Társaságát, a magyarországi szemorvosok közök 300-an tagjai. Jelenleg én vagyok ennek a társaságnak az elnöke. Szeretném, ha a gyermekek szemészeti szűrését hatékonyabbá tehetnénk. Minden követ és minisztériumi asztalt-asztalfiókat megmozgatok annak érdekében, hogy bevezessék az egész országban a korai szemészeti szűrést. Ennek első lépése az, hogy a most született gyermekek egészségiügyi kiskönyvében már szerepel a hallás és csipőszűrés mellett a szemészeti szűrés időpontja… már ennek is nagyon nagyon kell örülni.

Állítom, hogy sok problémával teli, aggódó nappal és álmatlan éjszaka tud megszűnni egy eredményes beszélgetés, levelezés után.
Gyermekük szemészeti problémáit érintő kérdéseikre készséggel válaszolok, valamint az elküldött digitális fényképeiket megnézem, és ha úgy ítélem meg a fényképen látható eltérés alapján, akkor behívom Önöket a Szemészeti Klinikára vizsgálatra.
Kérdéseiket EZEN AZ EMAIL CÍMEN tehetik fel.

üdvözlettel,
dr. Sényi Katalin