Dr. Nagy Zsolt, biológus (genetika, géndiagnosztika)

Kedves Szülők!

Tisztelettel Üdvözlöm Önöket. Dr. Nagy Zsolt biológus vagyok. Doktori fokozatomat multidiszciplináris orvostudományból szereztem, 2007 óta géndiagnosztikai laboratóriumot vezetek Budapesten. Fő szakterületem a géndiagnosztika mindennapi alkalmazása, valamint nagy hangsúlyt fektetek az oktatási tevékenységre is. Fontosnak tartom a közérthető tudományos ismeretterjesztést, emiatt végeztem el a felsőoktatás- és tudománymenedzser posztgraduális szakot.

A genetika tudománya nagy fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben. Ma már nem telik el úgy hét, hogy ne olvashatnánk valamilyen újabb kutatási eredményről. Az szülői örökítő anyagban mára ismerté váltak olyan változatok amelyek befolyásolják a teherbe esést, valamint a terhesség lefolyását is. A családtervezés során a szülők géntérképezésével jobban tervezhető a későbbi terhesség-gondozás, így a szakorvosok jobban fel tudnak készülni a babavárás során felmerülő esetleges komplikációra.
A géndiagnosztika preventív vizsgálataival számos kockázat kiszűrhető, sőt az esetek jelentős részénél a későbbi betegségek mind a babánál, mind az anyánál elkerülhetőek.

Munkatársaimmal Örömmel állunk rendelkezésre a következő témakörökben:

szülői géndiagnosztika,
magzati géndiagnosztika,
kisgyermek géndiagnosztika,
legújabb genetikai kutatások,
fogalmi magyarázat

Ha a fentiekkel kapcsolatosan bármilyen kérdés merül fel Önökben, kérem keressenek bizalommal az alábbi email címen!

Üdvözlettel:

Dr. Nagy Zsolt (PhD)
Biológus, multidiszciplináris orvostudomány doktora
Genetikai szakértő
Felsőoktatás- és tudománymenedzser