Cs. Ferenczi Szilvia, pszichológus

 

A kicsi gyerekek társasága, a velük, és szüleikkel való foglalkozás, a problémáikban való segítségnyújtás életem fontos területe, ahol igyekszem a tőlem telhető legtöbbet adni, és ahol nagyon sokat kapok. Hiszek abban, hogy a hatékony gyermekpszichológusi munka a következő generáció(k) jóllétéhez járul hozzá, és fő célja a jelen és a múlt nehézségeinek közös megoldásával a jobb kimenetel elérése.

Először közgazdász hallgatóként találkoztam a lélektan területével, a jungi analitikus pszichológia formájában. Ez annyira magával ragadott, hogy jelentkeztem a pszichológia szakra, és közben elvégeztem a C. G. Jung Komplex Pszichoterápiás Egyesület módszerspecifikus képzését is (Szombati Ágnes).

Az ELTE-n folytatott pszichológiai tanulmányaim során a koragyermekkori fejlődés, fejlődési lemaradás, problémák, regulációs zavarok, valamint a családi kapcsolatok területe vált központivá számomra, és az egyetem elvégzése után pszichológiai doktori iskola keretei között kutatom a mérsékelt rizikójú koraszülött kisgyermekek érzelmi fejlődésének sajátosságait a születéstől 3 éves korig (témavezető: prof. Kalmár Magda). A gyermekek, és szüleik iránti érdeklődésem vezetett el oda, hogy szülő-csecsemő konzultációs (PPTE BTK Integrált szülő-csecsemő konzultáció, Hédervári-Heller és Németh), valamint család- és párterápiás ismereteket is szerezzek (Magyar Családterápiás Egyesület, Barát Katalin).

Különböző fejlődéspszichológiai, valamint koragyermekkorral, szabályozási zavarokkal kapcsolatos tárgyakat oktattam, oktatok pszichológus illetve védőnő hallgatóknak az ELTE PPK Pszichológiai Intézetében, a PPTE BTK Pszichológiai Intézetében, valamint a SE ETK Családgondozási Módszertani Tanszékén.

Egyik alapítója vagyok a Bibe Intuitív Szülő Programnak (http://intuitivszulo.hu/), melynek fő célja, hogy a körülményekhez jól és rugalmasan (adaptívan) alkalmazkodó, kiegyensúlyozott gyermekek növekedjenek fel, illetve a szülők a saját családi környezetükben, saját elképzeléseikkel összhangban tudjanak működni, és olyan szülővé válhassanak, amilyenek lenni szeretnének.

Szeretettel várom megkeresésüket a szilvia@ferenczi.me e-mail címen!