Koraszülött ruhagyűjtés csoport 2015.12.21.

A koraszülött ruhagyűjtés koordinációja a facebook csoportban zajlik.

Amennyiben további kérdése van, kérem forduljon Damásdi Annához. Email: danna@koraszulott.com

Beszámoló a ruhagyűjtés elmúlt évéről. 2014.01.21.

2012-2013 folyamán egyesületünk ruhagyűjtő tevékenysége hónapról hónapra fejlődött. A kezdetben ellátott néhány osztály, illetve egy
koraszülöttmentő szolgálat száma mára már 30 fölé emelkedett. 2013 elején az adományozók jóvoltából a gyűjtést kiterjesztettük az intenzív ellátást folytató osztályokról a posztintezív, illetve rehabilitációt végző osztályokra is. Ezen kívül az ország 3, koraszülött mentéssel
foglalkozó szervezetének is juttattunk el csomagokat. Nagy lendületet adott a koraszülöttruha gyűjtésnek az a 150ezer Ft-os pénznyeremény, melyből igen sok alapanyagot sikerült beszereznünk. Az elmúlt időszakban megközelítőleg 1600 db takarót, 1300 db lepedőt, 2200 db bodyt, 1000 db rugdalózót, 200 db külső letakarót, 160 db inkubátorpólót, 500 pár zoknit és 1100 db sapkát juttattunk el az osztályoknak.
Átlagosan minden helyre évi kétszer tudunk csomagokat küldeni, melyeket a segítő önkéntesek adományaival töltünk meg.
kapcsolattartás - mind az ápoló személyzettel, mind a segítőkkel -, egyre hatékonyabbá teszi a gyűjtést. Ennek köszönhetően igyekszünk újabb és
újabb speciális igényeket kielégíteni.

A tavalyi évben az ún. inkubátor fészek volt ez az eszköz. Elkészítése nem mutatkozott egyszerűnek. Minta hiányában kevesen mertek belefogni elkészítésébe, de mostanra már egyre több darab érkezik, így az igényeket apránként teljesíteni tudjuk.Tovább

A ruhagyűjtés első évéről 2013.02.09.

A koraszülött ruha gyűjtés elmúlt éve mozgalmasan telt számunkra. Rengeteg segítőkész adományozóval és elhivatott dolgozóval ismerkedtünk meg, illetve mélyítettük eddigi kapcsolatainkat. A kezdeti döcögősebb indulást követően már mind az osztályok, mind az adományozók nagy része otthonosan használja a gyűjtés számára létrehozott online felületeket, kér segítséget, adja le igényeit, kommunikál velünk. Célunk, ez a gördülékeny, gyors kommunikáció, megvalósulni látszik.

Országszerte kapcsolatban vagyunk a koraszülött osztályokkal. Van ahol már a harmadik átadás is megtörtént és folyamatosan keresünk fel újabb helyeket, térünk vissza időről időre az átadások helyszínére. Hol személyesen, hol postai úton juttatjuk el a hozzánk beérkező adományokat. Számos személyes leadási lehetőség van ország szerte, melyről honlapunkon lehet tájékozódni, illetve a danna@koraszulott.com email címen. Központi postacímünkre folyamatosan várjuk az adományokat ( cím: email). Ezen kívül minden olyan alkalommal, mikor a KORE csapata megjelenik valamilyen rendezvényen, lehetőség van személyes találkozóra, leadásra is. Egyesületünk által szervezett novemberi rendezvényünkön (Koraszülöttek Világnapja) is sokan látogattak el hozzánk.

 

 

 

Tovább

A legfontosabbak: szabásminták, igények, leadási lehetőségek 2012.02.20.

Az osztályokról befutó igények alapján jelenleg a következőkre lenne szükség: (Táblázat, osztályokra bontva)

Összesített igények: (aláhúzással jelöltem a fontosabb/hiányosabb holmikat)

70 db pamut sapka (kb 22-30cm-es fejkörfogatra, kötő nélkül; hosszabb, visszahajtható fazon, rugalmas pamutból, jól tágítható nyílással)

150 db előke (kevert pamut+ frottír- szegve, kötők nélkül) etetéshez

140 db rugdalózó (44-50-es méret, lehetőleg cérna, vagy frottír)

170 db body (44-50-es méret)

210 db textil pelenka

78 db inkubátor póló ,inubátor kimono (nagyobb méret; rugalmas póló anyagból)

 

20 db babatakaró (50x60 cm, polár)

85 db babatakaró (60x75 cm, polár)

75 db babatakaró (70x85 cm, polár, wellsoft)

 

150 db pamut/flanel lepedő (80x100 cm)

 

10 db külső inkubátor letakaró (70x100 cm)

600 db külső inkubátor letakaró (80x100 cm)

20 db külső inkubátor letakaró (90x140 cm)

10 db külső inkubátor letakaró (100x150 cm)

 

20 db 60x40 cm-es huzat babaplüss/ polár.

20 db 70x85cm-es takaró huzat (pamut)

90 db inkubátor fészek

 

Ezen kívül várunk:

 

Ruhákat (lehetőleg 44-50-es méretekben)

Zoknikat,

Kötött sapkákat és takarókat is.

 

Alapanyag felajánlásokat is várunk! (polár, flanel, rugalmas póló anyag, pamut)

Rugalmas anyagok esetében használt textileket nem tudunk elfogadni (higiéniai okokból). Kérjük, hogy ruhákat, textileket tisztán küldjenek!

Az igényeket folyamatosan frissítjük.

A listán több osztály (25) igénye szerepel együttesen.

Az adományokat központilag gyűjtjük és osztjuk szét az igényeknek megfelelően.

 

Felajánlásokat és az osztályok igényeit a danna@koraszulott.com email címre várjuk!

1% : 18283114-1-06 Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület

Számlaszámunk: K&H 10402836-50526555-54691000 (Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület)

Az igényeket folyamatosan frissítjük.

A listán több osztály igénye szerepel együttesen.

Az adományokat központilag gyűjtjük és osztjuk szét az igényeknek megfelelően.

A ruhagyűjtésről 2012.02.20.

Mivel az utóbbi időben több szálon futottak az események, ami által pár ellentmondó információ is kikerült az üggyel kapcsolatban, fontosnak éreztük, hogy közösen megírt, mindannyiunktól származó információ terjedhessen.
A miniruha-gyűjtésre vonatkozó felajánlásokat továbbra is a danna@koraszulott.com emailcímére várja Damásdi Anna. Ő tud abban segíteni, hogy amennyiben személyesen szeretnék eljuttatni valamelyik gyűjtőponthoz a ruhákat, hova fordulhatnak a közelükben, illetve ha postázni szeretnék, akkor milyen címre tehetik meg. Ez azért fontos, hogy ne egyenként szállingózzanak az adományok az osztályokra, ahol esetleg pont arra épp nincs is szükség, hanem célirányosan oda juthassanak el, ahol jelezték előre, hogy szükség lenne rájuk. Itt, a KORE oldalán rendszeresen jelezni fogjuk, ha tudtunkra jut, hogy épp valamiből hiány van valahol.

Külön köszönjük az önálló csoportok közreműködését. Hasonló közösségi megmozdulások jelentkezését természetesen örömmel fogadjuk.

A KORE (Koraszültöttekért Orszgáos Közhasznú Egyesület), a Születés Hete Közhasznú Egyesület és az ötletgazdák nevében:
Bagi Gabriella, Damásdi Anna, Kobza Zsuzsanna Meső

Ruhagyűjtés az ország különböző PIC osztályai számára 2012.02.09.

A Koraszülöttekért Országos Közhasznú Egyesületnek a korábbi szervezők átadták az egyik közösségi portálon a közelmúltban elindult ruha gyűjtést. Az átvétellel szeretnénk a koraszülött osztályokon dolgozókat tehermentesíteni, hogy maximálisan a munkájukra tudjanak koncentrálni. Illetve szeretnénk, ha az ország más koraszülött osztályaira is eljutnánk a felajánlások (ezen osztályok jelentkezését is a lenti emailcímre várjuk).
Ha valaki szeretne miniruhákat (40-56-os méretben, elsősorban iparilag tisztítható, nem kényes anyagúakat) felajánlani, várjuk jelentkezését a danna@koraszulott.com email címen.

Simple vásárlói tájékoztató Támogassa adója 1%-val a
Koraszülöttekért Országos Egyesületet

Adószámunk: 18283114-1-06