Orvosok, ápolók

Korababákkal foglalkozó orvosok, ápolók, egészségügyi dolgozók.

Dr. Nagy Zsolt, biológus (genetika, géndiagnosztika)

Kedves Szülők!

Tisztelettel Üdvözlöm Önöket. Dr. Nagy Zsolt biológus vagyok. Doktori fokozatomat multidiszciplináris orvostudományból szereztem, 2007 óta géndiagnosztikai laboratóriumot vezetek Budapesten. Fő szakterületem a géndiagnosztika mindennapi alkalmazása, valamint nagy hangsúlyt fektetek az oktatási tevékenységre is. Fontosnak tartom a közérthető tudományos ismeretterjesztést, emiatt végeztem el a felsőoktatás- és tudománymenedzser posztgraduális szakot.

A genetika tudománya nagy fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben. Ma már nem telik el úgy hét, hogy ne olvashatnánk valamilyen újabb kutatási eredményről. Az szülői örökítő anyagban mára ismerté váltak olyan változatok amelyek befolyásolják a teherbe esést, valamint a terhesség lefolyását is. A családtervezés során a szülők géntérképezésével jobban tervezhető a későbbi terhesség-gondozás, így a szakorvosok jobban fel tudnak készülni a babavárás során felmerülő esetleges komplikációra.
A géndiagnosztika preventív vizsgálataival számos kockázat kiszűrhető, sőt az esetek jelentős részénél a későbbi betegségek mind a babánál, mind az anyánál elkerülhetőek.

Tovább

Dr. Beke Anna, gyermekgyógyász, neonatológus, gyermekneurológus

Kedves Szülők!

Gyermekgyógyász-neonatológus-gyermekneurológus vagyok, a Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika docenseként dolgozom. Az osztályos (inkubátor melletti) munka mellett a klinika Utánvizsgáló Ambulanciáját vezetem. A koraszülöttek fejlődésneurológiai nyomonkövetése illetve egyéb korai idegrendszeri problémák, betegségek kezelése a feladatom. Emellett részt veszek a medikus oktatásban és a szakorvosképzésben.

A klinikán nagy számban kezelünk kissúlyú és igen kissúlyú koraszülötteket. Az 1000 gramm alatti születési súlyúak életbenmaradási esélye az utóbbi években megnőtt, 85 % feletti. Velük kapcsolatban a szülők és a szakemberek legéletbevágóbb kérdése ugyanaz, milyen lesz a későbbi életminőségük? Az életben maradt kis koraszülöttek esetében döntő, hogy az éretlenségből adódó fejlődési elmaradással, vagy fejlődési zavarral, valamilyen ,elsősorban idegrendszeri kórfolyamattal állunk-e szemben. Munkacsoportunk erre a kérdésre igyekszik választ adni. De nem csak a diagnosztikus munka fontos, hanem a fejlődési zavarok kezelése is. A megfelelő fejlesztési és kezelési lehetőségek bemutatása, az egyéni fejlesztési terv kialakítása, a családok támogatása a célunk. Beiskolázásig követjük a koraszülöttek, újszülöttek fejlődését.

Ha szakterületemet érintő kérdésük lenne, ezen az email címen vagyok elérhető!

Üdvözlettel: Beke Anna

Dr. Sényi Katalin, Gyermekszemész szakorvos

Mindig is gyermekszemész szerettem volna lenni és megadatott nekem. Csodálatos dolog naponta édes, aranyos kisgyermekekkel találkozni.

A Szemészeti klinikán dolgozom 1975 óta, 5 leányom született, s időközben elvégezték az egyetemet, már a legkisebbnek van csak hátra az államvizsgája.
1989 óta szervezzük az gyermekszemészek országos hálózatát és továbbképzéseit. 1992-ben megalapítottuk a Magyar Gyermekszemészek és Strabológusok Társaságát, a magyarországi szemorvosok közök 300-an tagjai. Jelenleg én vagyok ennek a társaságnak az elnöke. Szeretném, ha a gyermekek szemészeti szűrését hatékonyabbá tehetnénk. Minden követ és minisztériumi asztalt-asztalfiókat megmozgatok annak érdekében, hogy bevezessék az egész országban a korai szemészeti szűrést. Ennek első lépése az, hogy a most született gyermekek egészségiügyi kiskönyvében már szerepel a hallás és csipőszűrés mellett a szemészeti szűrés időpontja... már ennek is nagyon nagyon kell örülni.

Állítom, hogy sok problémával teli, aggódó nappal és álmatlan éjszaka tud megszűnni egy eredményes beszélgetés, levelezés után.
Gyermekük szemészeti problémáit érintő kérdéseikre készséggel válaszolok, valamint az elküldött digitális fényképeiket megnézem, és ha úgy ítélem meg a fényképen látható eltérés alapján, akkor behívom Önöket a Szemészeti Klinikára vizsgálatra.
Kérdéseiket EZEN AZ EMAIL CÍMEN tehetik fel.

üdvözlettel,
dr. Sényi Katalin

Simple vásárlói tájékoztató Támogassa adója 1%-val a
Koraszülöttekért Országos Egyesületet

Adószámunk: 18283114-1-06