Lelki segítők

Szülők a szülőkért - lelki támogatás

Az alábbi kis csoport azzal a szándékkal jött létre, hogy azok, akik olyanokkal szeretnének beszélgetni privátban, akik maguk is átélték már azokat az élethelyzeteket, amikben ők maguk épp vannak, akkor ezen csoport tagjait felkereshetik levélben. Rövid történeteink alapján azzal vegyétek fel a kapcsolatot, akit a legszimpatikusabbnak találtok.
Mi mindannyian nem túl rég szültünk, sajnos idejekorán. Nem vagyunk szakemberek, de szívesen adjuk a tapasztalatainkat és meghallgatunk. Célunk sorstársaink lelki segítése, támogatása, hogy minél könnyebben viseljék az intenzív osztály speciális légkörét és az otthon adódó nehézségeket is. Hiszem, hogy könnyebb elviselni a koraszülésből adódó sokkot,ha valaki, aki ezen már átment fogja a kezed és segít.

Földvári Nagy Zsuzsi

Jogi nyilatkozat:

A lelkisegitők célja,hogy saját tapasztalataikkal,hallgatásukkal másokat segitsenek.
A segítők egyike sem szakember, kizárólag saját tapasztalataikat mesélik el és kizárólag abból a célból,hogy sorstársaiknak segítséget nyújtsanak.
Kérjük mindenki konzultáljon orvosával mielőtt az itt hallott tanácsot követ,vagy általuk bemutatott módszert kipróbál.
Az oldalon lévő képeket mindenki önként és hozzájárulás alapján töltötte fel, kérünk minden hozzászólót,hogy csak olyan információt adjon meg magáról,amelynek nyilvánosságra hozatalához hozzájárul (pl.: a fórumban és nem emailben való segítség kérés).

Dr. Soós Andrea

Kovács Renáta

Kovács Renáta vagyok. 2008-ban 28. hétre született a lányom életmentő műtéttel, nagyon súlyos toxémia miatt. 150 km-re a lakóhelyünktől voltunk 63 napig kórházban, mire hazaérkeztünk egy egészséges, de pici babával.
Akkor még a toxémia okairól szinte senki nem tudott semmit. A családom, a férjem sem tudott a koraszüléssel mit kezdeni, így pár hónap múlva elváltunk, egyedül maradtunk a babával.
 
2016 augusztusában immáron a második férjemmel közös kisfiunk érkezett meg, 38. hétre, programozott császármetszéssel. Ebben a terhességben is magas
volt a toxémia és koraszülés kockázata, de ma már ez megelőzhető sikerrel,
én vagyok rá az egyik példa. Kevéssé ismert szűrések, módszerek állnak a
rendelkezésünkre.
 
Amiben segítőként támogatást nyújthatok:
-a toxémia okai, megelőzése
-egyedül az élet egy koraszülött babával
-testvér vállalása egy nagy trauma után

Kállai Kornélia

Kállai Kornélia vagyok, három gyermek anyukája. 10, 13 és 15 évesek. A középső 33. hétre született idő előtt elfolyó magzatvíz miatt. Magát a koraszülést szerencsésen megúsztuk. A szokásos vashiányon, meg egy kis mozgásfejlesztésen kívül más nem érintett. Azt hittem, hogy akkor már túl is vagyunk mindenen, de amikor közösségbe ment, rájöttem, hogy őt mindig túl fogom félteni a testvéreihez képest. Ez így volt az óvodánál és az iskolánál is. Ha úgy érzed, nem értenek meg, miért félted ennyire a gyerekedet az ovi- illetve iskolakezdéskor, valamint a középiskolai felvételinél, írj nyugodtan a t.kallai.kornelia@gmail.com e-mail címre.

Paku Andrea

Fefe első terhességből született, tervezett baba volt.

Egy idő után jöttek a problémát: magas vérnyomás, terhességi magas cukor, toxémia, nyitott méhszáj. Kórházi felvételre kerültünk, nyitott méhszáj miatt a be nem töltött 34. héten. A kórházban a vérnyomások még magasabb lett, nagyon feldagadtam, gyermek fejét érezni lehetett a vizsgálatoknál, de hazaengedtek minket. Ekkor még nem tudtam, hogy ez baj :(

Otthon elfolyt a magzatvíz, irány vissza a kórház. Az alap problémák és a gerincbetegségem miatt nem szülhettem volna természetes úton, de az orvosok azt mondták, hogy a gyermek jó állapotban van, fejlett, egészséges így meg tudom szülni.

Sajnos nem ment. A vajúdásban elfáradtam, a 2 órás kitolási szak is nagyon hosszú volt. Fefe beszorult. Sajnos halva született, újraélesztették aminek súlyos oxigénhiányos állapot (agykárosodás) lett az eredménye. Születése óta epilepsziás. 6 hetes korában vihettük haza, majd 8 hetes kora óta megyünk fejlesztésekre.

Tovább

Zörgő Sára

Zörgő Sára vagyok. Két gyönyörű kislányom van. A második Luca koraszülött volt, 27.hétre született, oxigénhiányos állapotban, 4-es agyvérzést kapott születése után 3 nappal. Ezáltal sérült a központi idegrendszer. Mozgás, hallás, látás sérülése lett.

3 hónaposan egy fertőzés következtében agyhártya gyulladást kapott, 7 hónapig volt kórházban.

15 hónapos kora óta epilepsziás.

Hazaérkezése óta kitartó lendülettel, szorgosan dolgosan, tornázik, fejlődik.

Luca sérüléseivel kapcsolatos fejlesztésekről, helyekről sok tapasztalatunk van, mire megtaláltuk ami igazán neki való. Ebben tudok segíteni annak, aki hozzám fordul.

Tovább

Élő Fruzsina

Élő Fruzsina vagyok, végzettségemet tekintve pszichológus, sorsomat tekintve koraszülő anya. Két kisfiam van egy 24 hétre született, shuntös, tracheakanülös, mozgásában és látásában sérült, Jancsi (2008. március), és egy időre született egészséges Miska (2010.október).
Sok kórházban voltunk, sokáig, személyesen ismerjük a koraszülöttség szövődményeinek 98 %-át, sok fejlesztőmódszert kipróbáltunk, és csinálunk most is.
Szeretném felajánlani minden tapasztalatomat, és lelki erőmet, amit ebben a 3 évbe szereztem azoknak, akiknek segíteni tudok ezzel! email: fejfeljancsi@gmail.com

Nyisztor Évi

Szép volt

Csend, lágy pirosas-sárga fények, szinte gicsses. Vége.

Egy gyönyörű arcocska, kisimult, megszépült.

Nincs szatja, szívfrekije, görcse, centrálja, pegje, szondája, levegője.....

Most már biztosan nem fáj semmije.

Tudtuk már rég, hogy eljön ez a nap.

Elveszítettük, árvák lettünk.

Pár hét múlva 2 csíkkal üzente, hogy testvérkéje lesz.

Karácsonykor már nem voltunk egyedül.

Hiányzik, mindig is hiányozni fog, a jövőnk egy része oda lett.

"Gyere le az ablakból!"-kiáltom, és boldogok vagyuk, hogy rá kell szóljunk az öcsikéjére.

Kicsit mások lettünk, nyíltak, és öntörvényűek, csak az igaz barátok maradtak mellettünk.

Nem félünk megkeresni idős, beteg esteleg haldokló rokonaikat, barátainkat.

Láttuk a Halált, nem félünk már tőle, de nekünk még itt nagyon sok dolgunk van.

Nem mi vagyunk az egyetlenek akik elveszítették a gyereküket, sajnos mással is megtörténhet.

nyisztorevi@gmail.com

Stella Márti

Két időre született fiú után a kislányunk, tulajdonképpen megmagyarázható ok nélkül a 28. hétre született, 1000 grammal. Sok-sok nehézséget legyőzve 3 hónap után hazamehettünk. Sajnos néhány nyomát viseli ennek a nehéz kezdetnek: a látása és enyhén a mozgása is sérült, és még mindig picike a kortársaihoz képest. De normál iskolába jár és jól tanul.

Születése óta rengeteg tapasztalatot szereztünk, fejlesztésekkel, integrációval, beiskolázással, beilleszkedéssel és persze egy sor egyéb problémával. 12 éve járjuk az egészségügy különböző intézményeit, nagyon sok koraszülöttel és szüleivel találkoztam.

Azt gondolom, sok mindenben tudok tanácsot adni, segíteni, mint a fórum „öreg”je. Email: lamarti3@freemail.hu

Hargitainé Szabó Mariann

Hargitainé Szabó Mariann vagyok, egy 2004-ben született kisfiú, és egy exkoraszülött, halmozottan sérült kislány anyukája.
Sárám 2008-ban a 24. hét végén született 640 grammal. A szülés után III-IV fokú agyvérzést kapott, melynek következtében hydrocephalus alakult ki, fél éves korában shuntös lett, agykárosodást szenvedett.
3,5 hónap PIC után hozhattuk őt haza, azóta, amennyire az egészségi állapota engedi, mindent megteszünk a fejlesztéséért.

Ha kérdésed van a PIC-ről, shuntről, műtétekről, vagy egyszerűen csak beszélgetni szeretnél, bátran keress meg az alábbi email címen: hargitai.mariann@koraszulott.com

Meiszter Judit

Meiszter Judit vagyok, 30 éves, székesfehérvári ikres anyuka.Terhességem 31. hetében Dorka lányom mellkasában folyadékot találtak egy UH vizsgálat során és még azon a délelőttön sürgősségi császármetszéssel világra segítették lányaimat, Dorkát és Lilit. Hat és fél hetet töltöttünk kórházban mindhárman, ebből három és fél hetet a gépi lélegeztetett, beteg Dorka életéért aggódva. Ez idő alatt kétszer volt PTX-e, vérnyomását csak gyógyszerek tartották, veséje nem működött, de nagyon akart élni. Nagyon sok támogatást kaptunk, ismerősöktől, ismeretlenektől. Volt, hogy egy jó szó, egy mosoly sokat jelentett. Ezért szeretnék most én segíteni!

meiszter.judit@gmail.com

Simple vásárlói tájékoztató Támogassa adója 1%-val a
Koraszülöttekért Országos Egyesületet

Adószámunk: 18283114-1-06