Kiss Laura

Kiss Laura vagyok, coach, viselkedéselemző, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Munka- és szervezetpszichológia szakán végzem a pszichológia mesterképzést. Emellett egy nonprofit szervezetben egyetemistáknak tartok időgazdalkodás-képzéseket. Érdekel a személyes fejlesztés, szervezetfejlesztés, a tréningek világa. Life ( életvezetési) coachinggal foglalkozom.

Hiszem, hogy érdemes megtalálni az értelmét az életben elénk állított kihívásoknak és a nehéz helyzetekben is előre haladni céljaink felé. Ha ezen az úton van, aki támogasson, az csak megkönnyíti a lépéseket. A coaching egy ilyen támogató eszköz.

 

 

 

Tovább

Rácz-Vermes Petra

Rácz-Vermes Petra vagyok, pszichológus diplomámat a Debreceni Egyetemen szereztem. Felnőtt klinikai szakpszichológus képzésem folyamatban van. A diplomám megszerzése után a debreceni Kenézy Kórház rehabilitációs osztályán dolgoztam, ahol a krízishelyzetek kezelésében, a traumák feldolgozásában segítettem a betegeket. Majd 2012-ben várandós lettem, és jelenleg nyolchónapos kislányunkkal vagyok itthon GYES-en.

Az ember attól a pillanattól kezdve, hogy megtudja, gyermeket vár, százszor is elképzeli, milyen lesz majd először a karjaiban tartani a kis csöppséget. Azonban, sajnos –és ezt a saját bőrömön is megtapasztaltam-, nem mindenkinek adatik meg, hogy a szülés után boldog eufóriába burkolózzon. Magyarországon minden 10. gyermek a terhesség 37. hete előtt jön a világra. Olyan hirtelen történik minden, hogy az újdonsült szülők szinte sokkos állapotban vannak napokig. A szülővé válás még abban az esetben is egy természetes krízis, ha minden a legnagyobb rendben zajlik a szülés körül. A koraszülés esetében azonban ez hatványozottan igaz, és egy nagyon embert próbáló időszak veszi kezdetét. A kétségbeeséstől kezdve, a rettegésen át a bűntudatig, negatív érzelmek sokaságát éli meg ilyenkor anya és apa egyaránt. Számos területen érhetnek minket kudarcok is (például fejés-szoptatás), érezhetjük magunkat tehetetlennek (ahhoz is engedélyt kell kapnunk, hogy egyáltalán megérinthessük a saját gyermekünket), azonban erősnek kell maradni, mert ha szerencsések vagyunk, feladatunk van, valakinek szüksége van ránk.

Tovább

Cs. Ferenczi Szilvia, pszichológus

 

A kicsi gyerekek társasága, a velük, és szüleikkel való foglalkozás, a problémáikban való segítségnyújtás életem fontos területe, ahol igyekszem a tőlem telhető legtöbbet adni, és ahol nagyon sokat kapok. Hiszek abban, hogy a hatékony gyermekpszichológusi munka a következő generáció(k) jóllétéhez járul hozzá, és fő célja a jelen és a múlt nehézségeinek közös megoldásával a jobb kimenetel elérése.

Először közgazdász hallgatóként találkoztam a lélektan területével, a jungi analitikus pszichológia formájában. Ez annyira magával ragadott, hogy jelentkeztem a pszichológia szakra, és közben elvégeztem a C. G. Jung Komplex Pszichoterápiás Egyesület módszerspecifikus képzését is (Szombati Ágnes).

Az ELTE-n folytatott pszichológiai tanulmányaim során a koragyermekkori fejlődés, fejlődési lemaradás, problémák, regulációs zavarok, valamint a családi kapcsolatok területe vált központivá számomra, és az egyetem elvégzése után pszichológiai doktori iskola keretei között kutatom a mérsékelt rizikójú koraszülött kisgyermekek érzelmi fejlődésének sajátosságait a születéstől 3 éves korig (témavezető: prof. Kalmár Magda). A gyermekek, és szüleik iránti érdeklődésem vezetett el oda, hogy szülő-csecsemő konzultációs (PPTE BTK Integrált szülő-csecsemő konzultáció, Hédervári-Heller és Németh), valamint család- és párterápiás ismereteket is szerezzek (Magyar Családterápiás Egyesület, Barát Katalin).

Különböző fejlődéspszichológiai, valamint koragyermekkorral, szabályozási zavarokkal kapcsolatos tárgyakat oktattam, oktatok pszichológus illetve védőnő hallgatóknak az ELTE PPK Pszichológiai Intézetében, a PPTE BTK Pszichológiai Intézetében, valamint a SE ETK Családgondozási Módszertani Tanszékén.

Egyik alapítója vagyok a Bibe Intuitív Szülő Programnak (http://intuitivszulo.hu/), melynek fő célja, hogy a körülményekhez jól és rugalmasan (adaptívan) alkalmazkodó, kiegyensúlyozott gyermekek növekedjenek fel, illetve a szülők a saját családi környezetükben, saját elképzeléseikkel összhangban tudjanak működni, és olyan szülővé válhassanak, amilyenek lenni szeretnének.

Szeretettel várom megkeresésüket a szilvia@ferenczi.me e-mail címen!

Simple vásárlói tájékoztató Támogassa adója 1%-val a
Koraszülöttekért Országos Egyesületet

Adószámunk: 18283114-1-06