Önkénteseink

Ágh Nikoletta

Két koraszülött kisfiu anyukája vagyok. Nekem nagyon sokat segitett ,hogy akkor mikor kellett és egyedül éreztem magam rengetegen felkaroltak, segitettek akik már átmentek hasonló dolgokon. Önkéntesként próbálok segiteni más érintett családokon is.

Bihari Brigitta

Három fiú édesanyja vagyok, első fiam révén lettem kora-szülő: Gordon 2011-ben, a 26. héten sietett a világra. Jelnyelvi tolmácsként alapvetően szociális beállítottságú vagyok, de koraszülésem okán már nem csak a hallássérültek, hanem a koraszülöttek és szüleik is a szívügyeim lettek. Hogy még kompetensebb legyek, a 'PIC sorstársi segítő' képzésen is részt vettem, hogy azokat a szülőket támogathassam lelkileg, akik épp az inkubátor mellett állnak, avagy a "hullámvasúton" ülnek...

Damásdi Anna

A KORE alapításától tagja vagyok a csapatnak. Lassan egy évtizede koordinálom - 2012-es alapítás óta a KORE égisze alatt- az országos koraszülöttruha gyűjtést (adományok, varrások, horgolások). Civilben pedagógusként dolgozom.

Dr. Csoma Zsanett Renéta

Dr. Csoma Zsanett Renáta vagyok, három gyermek édesanyja. Második gyermekem 35. hétre, harmadik gyermekem 27. hétre született. Zsigmond közel 3 hónapig volt az Újszülött Intenzív Osztály lakója, de a harca az egészségért, az életért ezzel nem ért véget. Koraszülött gyermekem anyukájaként, majd a munkába visszatérve orvosként is megnyílt előttem egy új, addig ismeretlen világ: a pici, sokat küzdő, sokat szenvedő babák világa. A munkám a hivatásom és a szenvedélyem is egyben, gyermekbőrgyógyászként próbálok hozzájárulni ahhoz, hogy minél több kisbaba és kisgyermek, nagyobb gyermek meggyógyuljon és mosolyogjon. Nagy gondot fordítok munkám során az orvos, fogorvos-és gyógyszerészhallgatók képzésére, a gyermekbőrgyógyászat oktatására; klinikai kutatásaimban főleg az újszülöttek bőrgyógyászati betegségeit, ezek kialakulásában szerepet játszó tényezőket vizsgálom.

Dr. Kőrösi Barbara

Második gyermekem, a kisfiam érkezett a vártnál korábban, elég viharos körülmények között. Az ezután következő nehéz időszakban a sorstársak támogatása nagyon sokat számított, és észrevétlenül hamar a segítő szerepben találtam magam is. A KORE szuper csapatát elsősorban a jogi ügyekben támogatom, de szívesen vagyok itt rendezvényszervező, raktáros, vagy bármi más is...mert hiszem, hogy mindennel, amit teszünk, könnyítjük egy kicsit az életét azoknak a szülőknek és babáiknak, akik ezután kerülnek ebbe a nehéz helyzetbe.

Farkas Eszter Katalin

Az egyesület munkájában 2013 év őszétől kezdve veszek részt. Az egyesülethez azért csatlakoztam, mert az én kislányom is a vártnál korábban született. Sok hasznos információhoz jutottam a KORE által. Az egyesületi munkát pályázati tevékenységemmel segítem (pl.: pályázatírás, elszámolás).

Fekete-Körömi Eszter

Kislányunk 2012 őszén a 27. gesztációs hetet betöltve 600 grammal látta meg a napvilágot. Első várandósságom volt, mely hirtelen, jóval idő előtt fejeződött be. Nem tudtuk, mire számíthatunk. Sosem tapasztalt aggódás, félelem lett urrá rajtunk. A koraszülött intenzív osztályon töltött 2,5 hónap alatt folyamatosan kerestük férjemmel a sorstársakat, hogy történeteik, tapasztalatuk által erőt és hitet kapjunk. A sok hullámvölgyben a családunkon kívül ez a sorstársi közösség is sokat segített. Én ezért lettem önkéntes, hogy visszaadjak másoknak is hitemből: "Csodák márpedig vannak" Kislányunk cserfes, vidám, teljesen egészséges gyermek.

Földvári Nagy Zsuzsi

Miért csinálom? Így dolgozom fel azt ami velem/ velünk történt. Életem nagyon fontos szelete az önkéntesség. Kislányom 10 eves, le is tehetném már a lantot. - de a segítés, a tapasztalat atadasa, az önkéntesség örök. Soha el nem múló alázat az élettel szemben.

Hargitainé Szabó Marianna

Hargitainé Szabó Mariann vagyok, KORE önkéntes, a koraszulott.com szerkesztője, sorstársi segítő szülő. Két gyermekem van, a fiatalabbik az érintett, exkoraszülött, halmozottan fogyatékos kislány. Sára 2008-ban a 24. hét végén született 640 grammal. A szülés után III-IV fokú agyvérzést kapott, melynek következtében hydrocephalus alakult ki, fél éves korában shuntös lett, súlyos agykárosodást szenvedett, mozgás-, látás-és értelmi sérült. Jelenleg a Vakok Iskolájában részesül fejlesztő nevelésben. Bármilyen kérdéssel, problémával kereshettek bátran a hargitai.mariann@koraszulott.com e-mail címen.

Heffner-Sarkar Songita

3 gyerek, egy férj és egy kutya koordinálása mellett igyekszem a tőlem telhető legtöbbet tenni azért, hogy koraszülő édesanyaként a családbarát ellátás támogatásában és terjesztésében, a koraszülött babákat érintő információk elérhetővé tételében részt vegyek, és a sorstársi közösség erejével segítsek.

Homoki Hajnalka

Nagyon fontosnak tartom, hogy úgy éljük az életünket, hogy másoknak is segítsünk, hogy vállaljunk társadalmi felelősséget, vállaljunk valami olyan önkéntes munkát, amivel előrébb viszünk egy fontos ügyet. Olyan ügyet, ami a szívünkhöz közel áll. Fontos magunk miatt, mert jó adni, és fontos azért is, hogy ebben nőjenek fel a gyerekeink, legyenek érzékenyek mások problémái iránt, legyenek nyitott szívűek, megértőek. A koraszülöttek ügye számomra ilyen ügy. Az pedig különösen jó érzés, hogy a KORE egyben egy szuper csapat is, ahol együtt, összefogva annyi mindent tudunk tenni a koraszülött babákat, gyermekeket nevelő családokért, az ilyen babákat ellátó kórházi osztályok családbarátabbá tételéért.

Kondor Ibolya

Kondor Ibolya vagyok, két gyerek édesanyja. Koraszülött ellátásban dolgozom ápolónőként. Kis koromtól fogva gyerekápolónő, és mióta Szombathelyen, tanuló koromban betettem a lábam a PIC-re ,koraszülöttekkel foglalkozó ápolónő szerettem volna lenni. 10 évet dolgoztam egy budapesti koraszülött osztályon mielőtt megszülettek a gyerekeim. Az otthon töltött idő alatt éreztem, hogy szeretném a koraszülőket támogatni, ezért egy koraanyuka ismerősöm javaslatára csatlakoztam a KORE csapatához. Célom a szülők és a szakemberek kölcsönös kommunikációjának segítése, a köztük lévő távolság csökkentése.

Kovács Adrienn

2015-ben váltam koraszülővé: egy 25. hétre született hős kisfiú édesanyjává. Nagyon sok megpróbáltatáson mentünk es megyünk keresztül, amiben számomra a kezdetetektől nagy segítséget jelentett a koraszülők fóruma. Ezt a támogatást szerettem volna viszonozni, amikor önkéntesként csatlakoztam a KORE-hoz. Hiszem, hogy a KORE önkénteseként segíteni tudok más, hasonló helyzetbe került szülőkön es jobbá tehetem a most ebbe a helyzetbe került édesanyák egészségügyi ellátását.

Kulcsár Judit

2 gyermek édesanyja vagyok, nagylányom, Letti 18 éves lesz, Milán fiam 11 múlt. Mindketten súlyos szívritmus-zavarral születtek, és mindehhez Milán koraszülötttként, 34 hétre jött a világra. Több egészségügyi és fejlődésbeli problémával küzdöttünk, ezért fontos volt számomra, hogy sorstársakra találjak. Így kerültem kapcsolatba az éppen alakuló KORE tagjaival és csatlakoztam az egyesülethez. Egészen kislánykorom óta segítő pályára készültem. Lelkesedésem és vágyam a későbbiekben is megmaradt, ennek köszönhetően diplomámat a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán szereztem meg (mai terminussal élve) tanulásban akadályozottak pedagógiája és pszichopedagógia szakon. Emellett néhány évvel ezelőtt elvégeztem a SOTE 2 éves mentálhigiénés képzését.

Mádai-Kovács Bernadett

Első gyermekem a 25. terhességi héten születet. Fogalmam sem volt arról, hogy az életveszélyen túl mi várhat ránk. Az interneten kutatva találtam ezt-azt, többek között egy szülői fórumot, ahol rengeteg segítő kéz nyúlt felém. Tapasztalataikkal, tanácsaikkal könnyebb volt átvészelni a kezdeti nehézségeket. Idővel egyesületet alapítottak, én pedig tudtam, hogy közéjük akarok tartozni. Segíteni azoknak, akik ezután lépnek rá a koraszülöttség gyakran rögös útjára.

Szabó-Schönecker Zsuzsi

Nagylányom Zsóka 2010-ben született Pécsett 480 grammal és 30 cm-el. Az ő érkezése rávilágított arra, milyen hiányosságok vannak a hazai ellátórendszerben, a szülőkhöz milyen kevés információ jut el a kezelésekkel, fejlesztésekkel és úgy általában a koraszülöttekkel kapcsolatban. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen gyógytornászként ismertem a lehetőségeket, így szinte mindig tudtam, hogyan tovább! Kisebbik lányom Dóri 2013-ban szintén extrém koraszülöttként 580 grammal jött a világra. Sajnos tőle 13 nap után el kellett búcsúznunk. Ezek után kapcsolódtam be a KORE munkájába. Jelenleg a Dévény Anna Alapítványnál tanulok DSGM szakgyógytornásznak. Az itt megszerzett tudásommal is szeretnék a KORE munkájába besegíteni, hiszen célom, hogy az utánunk következő sorstárs szülőknek könnyebb legyen eligazodni a kezelések fejlesztések útvesztőiben! Hiszem, hogy nincs az a rossz amiből ne születne valami jó. A mi dolgunk, hogy minden helyzetből és minden gyermekből kihozzuk a lehető legjobbat!

Török Ágnes

Három gyermekem van: Máté, Peti, Marci. Szívügyem a koraszülött babák hordozása, a koraszüléssel kapcsolatos információk, lehetőségek terjesztése – lévén két nagyobb fiam korababa (34, ill. 30. hét). Születésüktől fogva hordozom őket, 2014 áprilisában részt vettem a ClauWi Magyarország Hordozóiskola hordozási tanácsadó alapképzésén. A Zuglói Babahordozó Klub vezetésével célom egy - nem csak hordozós – baba-mama közösség felépítése, ahol a klubalkalmak keretében lehetőséget kapnak az anyukák hordozás, szoptatás, válaszkész gondoskodás, környezettudatos, valamint egészséges életmód stb. témakörökben szakértő előadókat meghallgatni, kisgyermekes témában tapasztalatot cserélni,beszélgetni, hordozóeszközöket kipróbálni és ezek használatában tanácsot kérni.

Törtei Renáta

Spanyol-történelem szakos tanár vagyok és az első gyermekem születésénél kerültem kapcsolatba a koraszüléssel és a KORE-vel. Ezekben az időkben nyújtott hatalmas segítséget az egyesület és a honlapon talált történetek, a későbbiekben pedig a tapasztalatcsere csoport, ezért döntöttem úgy, hogy minél előbb csatlakozni szeretnék önkéntesként. Ez bizonyult életem egyik legjobb döntésének, mivel itt egy második családra tettem szert. A munka és a család melllett sokszor nehéz időt szakítani más dolgokra, de ebben a második családban öröm tevékenykedni, egy csapat részének lenni!Sokat köszönhetek a férjemnek, aki mindenben támogatott és mellettem állt, és a KORE-nak, hogy átlendített a nehézségeken!

Vancza Zsuzsanna

Kislányom 2014 nyarán látta meg a napvilágot extrém koraszülöttként a 27. héten 650 grammal. Egyik pillanatról a másikra olyan helyzetben találtam magamat, amelyet nem tudtam irányítani. Ez mindaddig elképzelhetetlen volt a számomra. Olyan ismeretlen helyzettel kerültem szembe, ami lebénított. Ennek a bénultságnak a felismerése vezetett oda, hogy rátaláltam a KORE által létrehozott szülői támogató oldalakra, amelyek hatalmas segítséget nyújtanak azoknak az anyukáknak és apukáknak akik még az út elején állnak. Később csatlakoztam hozzájuk majd elvégeztem egy sorstárs segítői képzést is. Az én hitvallásomat a "nem vagy egyedül" mondat fejezi ki a leginkább, és a KORE, mint önkéntes szervezet is ezért jött létre. Mert olyan anyukák álltak az élére, akik nem csak magukon de másokon is segíteni akartak. Örömmel tölt el, hogy ennek a csapatnak végül én is tagja lehetek.

Simple vásárlói tájékoztató Támogassa adója 1%-val a
Koraszülöttekért Országos Egyesületet

Adószámunk: 18283114-1-06