KORE közgyűlés

2013. június 16-án a Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület közgyűlést tartott. Az összejövetelen újrafogalmaztuk rövid-, és hosszú távú céljainkat, melyeket az alábbiakban foglalunk össze:

– prevenció (információk nyújtása a várandósok és a védőnők körében, a koraszülés lehetséges jeleiről, megelőzéséről)

– a szülők és a koraszülött intenzív osztályok közötti kapcsolat szorosabbá tétele, „családbarát PIC” modell elterjesztése (tájékoztatás a korababa betegségekről, az anyatejes táplálás fontossága, kenguru módszer)

– kétirányú segítségnyújtás, a szülők felé: lelki támogatás, pszichológiai megerősítés, információk az igénybe vehető támogatásokról, az osztályok felé: adománygyűjtés, ruhagyűjtés

– a korai fejlesztés fontosságának kiemelése, a rehabilitációs módszerek bemutatása, a szülők és a szakemberek közötti párbeszéd kialakítása.

A KORE nonprofit szervezet, tagjai érintett szülők, akik munkájukat önkéntes alapon, szabad idejükben, munka és család mellett végzik. Ahhoz, hogy a fenti célok érdekében hatékonyabban dolgozhassunk, szükségünk van:

– agilis új önkéntesekre országszerte,
– komoly anyagi forrásokra.

Kérünk titeket, hogy amennyiben úgy érzitek, segíteni tudtok munkánkban, jelentkezzetek Egyesületünkbe, töltsétek le a Belépési Nyilatkozatot honlapunkról és küldjétek el az Egyesület székhelyére postai úton (6600 Szentes, Honvéd u. 10.3/11), vagy az alábbi címre: Gobert és Társai Ügyvédi Iroda, 1061 Budapest, Andrássy út 10.

Az anyagi bázis megteremtésére van néhány tervünk, de kérjük, ti is segítsetek minket néhány gondolattal, ötlettel, hátha együtt többre jutunk.